Balçığa saplanan leyleği kurtarmak için seferber oldu
Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Boğazköy Barajı’nda suların çekilmesiyle oluşan balçığa saplanarak mahsur kalan leylek, bir vatandaşın müdahalesiyle kurtarıldı. Bacağından yaralandığı belirlenen leylek tedavi altına alınırken, kurtarma anları kameraya yansıdı.

BALÇIĞIN İÇİNE GİREREK LEYLEĞE ULAŞTI
Çetin, balçık alana girerek saplandığı yerden çıkamayan leyleğe ulaştı. Dikkatli şekilde bulunduğu yerden çıkarılan leyleğin bacağından yaralandığı belirlendi.
Yaralı leylek, tedavi edilmek üzere İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine teslim edildi.

KURTARMA ANI KAMERADA
Celal Çetin’in leyleği kurtarmak için balçık içerisinde ilerlediği anlar, çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Görüntülerde Çetin’in güçlükle balçık alanda ilerlediği, mahsur kalan leyleğe ulaştığı ve hayvanı bulunduğu yerden kurtardığı görüldü.
Tedavisinin tamamlanmasının ardından leyleğin yeniden doğal yaşam alanına bırakılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...