Bursa’da 30 Ağustos’ta trafik düzenlemesi: Bu yollar geçici olarak kapanacak
Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla kent merkezinde kapsamlı trafik düzenlemesine gidilecek. Osmangazi’de sabah saatlerinden itibaren Atatürk Caddesi ve bağlantı yollarında kısıtlama uygulanırken, akşam düzenlenecek Fener Alayı nedeniyle Ulucami’den Millet Bahçesi’ne uzanan güzergahta da bazı şeritler araç trafiğine kapatılacak.

Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde sürücüleri ilgilendiren trafik düzenlemeleri açıklandı. 30 Ağustos 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek resmi törenler ve akşam saatlerindeki Fener Alayı nedeniyle kent merkezinin bazı noktalarında geçici araç geçiş kısıtlaması uygulanacak.
Trafik kısıtlaması saat 07.00’de başlayacak
Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü kutlamalarının Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılacak olması nedeniyle, saat 07.00’den törenlerin sona ermesine kadar bölgede trafik düzenlemesine gidilecek.
Bu kapsamda Atatürk Caddesi’nin Altıparmak Caddesi Varyant Altı Kavşağı, Hasta Yurdu Caddesi Orduevi önü, Gökdere Bulvarı Meydancık Kavşağı ile 1. Yeşil Caddesi ve Şehreküstü Caddesi yönündeki bağlantıları kısıtlamadan etkilenecek.
Atatürk Caddesi’ne doğrudan bağlantısı bulunan cadde ve sokaklardan da tören süresince araç geçişine izin verilmeyecek.
Akşam Fener Alayı düzenlenecek
Günün ikinci trafik düzenlemesi ise akşam gerçekleştirilecek Fener Alayı nedeniyle uygulanacak. Saat 19.30’da başlaması planlanan yürüyüş için katılımcılar Ulucami Tarihi Belediye Binası önünde buluşacak.
Yürüyüşün Ulucami, Atatürk Caddesi, Zafer Plaza, Altıparmak Caddesi, Eski Stadyum Kavşağı ve Millet Bahçesi’ndeki eski Atatürk Stadyumu güzergâhında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Saat 19.00’dan itibaren bazı şeritler kapanacak
Fener Alayı öncesinde saat 19.00’dan itibaren yürüyüş sona erene kadar Ulucami-Atatürk Caddesi-Zafer Plaza önü-Varyant hattındaki sağ iki şerit araç trafiğine kapatılacak.
Altıparmak Caddesi, Eski Stadyum Kavşağı ve Millet Bahçesi bölümünde ise Altıparmak Caddesi’nin iniş yönündeki iki şerit yürüyüş için kullanılacak. Etkinlik güzergâhına bağlanan cadde ve sokaklardan da araç girişine izin verilmeyecek.
Bursa merkeze gidecek sürücüler dikkat
30 Ağustos günü özellikle Heykel, Ulucami, Atatürk Caddesi, Zafer Plaza, Altıparmak ve Millet Bahçesi çevresinde trafik yoğunluğu ve güzergâh değişiklikleri yaşanması bekleniyor.
Sürücülerin alternatif yolları tercih etmeleri, trafik ekiplerinin yönlendirmelerine ve yol üzerindeki işaretlemelere dikkat etmeleri istendi.
Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...