Bursa’da kırtasiye denetimleri sıkılaştı: Fahiş fiyata 1,8 milyon liraya kadar ceza
Bursa’da okulların açılmasına kısa süre kala kırtasiye ürünlerine yönelik denetimler artırıldı. Ekipler, fiyat etiketi ile raf-kasa fiyatlarını tek tek kontrol ederken, fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmeler için 180 bin 617 liradan 1 milyon 806 bin 177 liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Kent genelinde yürütülen çalışmalarda ürünlerin fiyat etiketleri, raf ve kasa fiyatları ile satış uygulamaları mercek altına alındı.
Ağustos ayının başından itibaren kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ziyaret edildiği, esnafa mevzuat konusunda bilgilendirme ve uyarılar yapıldığı belirtildi. Okulların açılış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte saha denetimlerinin daha da sıklaştırıldığı bildirildi.
Etiket ve kasa fiyatları tek tek kontrol ediliyor
Denetimlerde, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunup bulunmadığı ve rafta yer alan fiyat ile kasada uygulanan fiyat arasında fark olup olmadığı inceleniyor.

Fiyat etiketi bulunmaması ya da raf ve kasa fiyatlarının uyuşmaması halinde her bir aykırılık için 3 bin 973 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Ekipler ayrıca ürünlerde olağan dışı fiyat artışı yapılıp yapılmadığını da kontrol ediyor. Okulların açılmasını fırsata çevirdiği belirlenen işletmeler, işlem yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne bildiriliyor.
Fahiş fiyata 1,8 milyon liraya kadar ceza
Fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere, Bakanlık tarafından 180 bin 617 liradan başlayıp 1 milyon 806 bin 177 liraya kadar ulaşan idari para cezaları uygulanabiliyor. Eh, okul sezonu gelir gelmez etikete roket bağlayanların karşısında mevzuat da boş durmuyor.

8 ayda 1,4 milyon ürün denetlendi
Bursa genelinde 2026 yılının başından bu yana yürütülen piyasa denetimlerinde yaklaşık 4 bin 800 işletmenin kontrol edildiği, toplam 1 milyon 400 bin ürünün incelendiği açıklandı.
Yaş sebze ve meyve sektöründe faaliyet gösteren hal işletmelerinin de dahil olduğu denetimler kapsamında yaklaşık 42 milyon lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 600 işletme hakkında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla dosyaların Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği bildirildi.
Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...