Büyükşehir’den altyapı ve park hamlesi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Osmangazi’de devam eden altyapı ve park yatırımlarını yerinde inceledi. Nilüferköy’de 715 metrelik atıksu hattı imalatı sürerken, Yunuseli’de yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda bölgenin en büyük parklarından biri hayata geçiriliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, saha incelemeleri kapsamında Osmangazi ilçesine bağlı Nilüferköy ve Yunuseli mahallelerinde devam eden yatırımları denetledi. BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen kanalizasyon çalışmalarını inceleyen Biba, altyapı yatırımlarının çevre ve kent sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Nilüferköy’e 715 metrelik atıksu hattı
Nilüferköy’de sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Şahin Biba, bölgede 80 santimetre ve 1 metre çaplarında toplam 715 metre uzunluğunda atıksu hattı imalatı yapıldığını söyledi.
Yeni hattın mevcut kollektör sistemine entegre edileceğini belirten Biba, Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan Mahallesi’nde de yaklaşık 500 metrelik yeni kanalizasyon hattının yapılacağını aktardı.
Çağrışan’da halihazırda dereye deşarj edilen atıksuların oluşturduğu çevresel sorunların önüne geçilmesinin hedeflendiğini ifade eden Biba, 50 santimetre çapındaki yeni hattın mevcut kollektör hattına bağlanacağını söyledi.
Bu çalışmalarla Nilüferköy ve Çağrışan bölgelerinin atıksu altyapısının güçlendirilmesi ve atıksuların dereye deşarjının önlenmesi amaçlanıyor.

“Şehrin damarlarını temizliyoruz”
Altyapı yatırımlarının çoğu zaman görünmediğini ancak kentin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Biba, “Bu yatırımlar fark edilmiyor ama bizim için önemli olan çalışmaların görülmesi değil, amacına ulaşmasıdır. Bu çalışmalarla şehrin damarlarını temizliyoruz. Nilüfer Çayı ve diğer dereler temiz aktığında herkes bu yatırımların önemini fark edecek” dedi.

Yunuseli’ye 24 bin metrekarelik park
Şahin Biba’nın bir sonraki durağı ise Yunuseli Mahallesi’nde yapımı süren Yunuseli Mahalle Parkı oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeyi yerinde inceleyen Biba, çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgi aldı.
Yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda kurulan parkın, Yunuseli bölgesinin en büyük ölçekli parkı olacağını belirten Biba, alanın yaklaşık 20 bin metrekaresinin yeşil alan olarak düzenleneceğini söyledi.

Yürüyüş yolu, spor alanı ve basketbol sahası olacak
Park içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor alanı, serbest oturma alanları ve basketbol sahası bulunacak. Park çevresinde ayrıca otopark cepleri de oluşturulacak.
Temmuz ayında başlayan projede fiziki gerçekleşme oranının yüzde 35’e ulaştığını açıklayan Biba, yapı, sulama ve aydınlatma çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemelerine geçileceğini kaydetti. Son aşamada ise kent mobilyaları ile çocuk oyun ve spor gruplarının montajı gerçekleştirilecek.
İncelemelerde AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...