Osmangazi’de haşere ve kemirgenlere karşı yoğun mücadele
Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde halk sağlığını korumak amacıyla haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 136 mahallede rögar, yağmur suyu ızgarası, park ve kamusal alanlarda periyodik uygulamalar yapılırken, Yenikent Mahallesi’nde gelen talep üzerine kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için haşere ve kemirgenlerle mücadele çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde yıl boyunca planlı ilaçlama faaliyetleri yürüten belediye ekipleri, vatandaşlardan ve mahalle muhtarlıklarından gelen taleplere de hızlı şekilde yanıt veriyor.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Haşere ve Kemirgenle Mücadele Birimi ekipleri, 136 mahallede rögarlar, yağmur suyu ızgaraları, parklar, kamusal alanlar ve risk taşıyan bölgelerde düzenli ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Yenikent Mahallesi’nde Kapsamlı İlaçlama
Vatandaşlardan ve muhtarlıklardan gelen talepleri değerlendiren ekipler, son olarak Yenikent Mahallesi’nde kapsamlı bir uygulama yaptı. Mahalle genelindeki rögarlar ve yağmur suyu ızgaralarında gerçekleştirilen ilaçlama çalışmasıyla haşere yoğunluğunun azaltılması ve olası yayılımın önüne geçilmesi hedeflendi.

Çalışmalarda Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünler kullanılırken, uygulamalar yetkili ve sertifikalı personel tarafından titizlikle yürütüldü.
“Taleplerimiz Hızlı Şekilde Karşılık Buluyor”
Yenikent Mahallesi Muhtarı Nadir Yılmaz, Osmangazi Belediyesi’ne ilettikleri talebin kısa sürede karşılık bulduğunu belirterek yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Yılmaz, “Mahallemiz genelindeki rögarlar ve yağmur suyu ızgaralarında ilaçlama çalışmaları yapıldı. Osmangazi Belediyesi’nin hızlı şekilde harekete geçmesinden ve yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Mücadelemiz Aralıksız Sürüyor”
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Haşere ve Kemirgenle Mücadele Ekip Sorumlusu Dilek Yosun ise ilçe genelinde düzenli ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yosun, “Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Haşere ve Kemirgenle Mücadele Birimi ekipleri olarak ilçe genelindeki 136 mahallede rögarlar, yağmur suyu ızgaraları ve ortak kullanım alanlarında haşere ve kemirgenlere karşı düzenli ilaçlama çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımızdan ve mahalle muhtarlıklarımızdan gelen talepleri değerlendirerek ihtiyaç duyulan noktalarda hızlı müdahalelerde bulunuyoruz. Son olarak Yenikent Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla bölgede gerekli ilaçlama çalışmalarını tamamladık. Halk sağlığını korumaya yönelik mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Talepler Çağrı Merkezi Üzerinden Alınıyor
İlgili mevzuat doğrultusunda, 2010 yılında yapılan yetki devri kapsamında sivrisinek ve karasinek ilaçlamaları büyükşehir belediyeleri tarafından yürütülüyor. Osmangazi Belediyesi ise haşere ve kemirgenlerle mücadele çalışmalarını sürdürürken vatandaşlardan gelen talepleri 444 16 01 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla almaya devam ediyor.
Osmangazi Belediyesi’nin halk sağlığını korumaya yönelik çevre sağlığı ve ilaçlama çalışmalarının ilçe genelinde düzenli olarak sürdürüleceği belirtildi.
Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...