Türkiye’nin En İyi Kaykaycıları Osmangazi’de Nefes Kesti
Osmangazi Belediyesi’nin 21. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası Final Yarışması, Sukaypark’ta Türkiye’nin en başarılı kaykay sporcularını bir araya getirdi. İki gün süren organizasyonda kadınlar, erkekler ve U15 kategorilerinde şampiyonlar belli oldu.

Bursa, ekstrem sporların heyecanına ev sahipliği yaptı.
Osmangazi Belediyesi’nin 21. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kaykay Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası Final Yarışması, Sukaypark’ta gerçekleştirildi.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen başarılı kaykay sporcuları, iki gün boyunca Türkiye şampiyonluğu için mücadele etti.
Sukaypark’ta Şampiyonlar Sahneye Çıktı
Türkiye Kaykay Federasyonu’nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan organizasyonda kadınlar, erkekler ve U15 kategorilerinde finale kalan sporcular parkura çıktı.

Sporcular, sergiledikleri teknik beceriler, cesur hareketler ve yüksek performanslarıyla izleyicilerden alkış aldı.
Kaykay tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği şampiyona, rekabet dolu anların yanı sıra gençleri spora teşvik eden önemli bir organizasyon olarak da dikkat çekti.
Final Yarışlarında Nefes Kesen Mücadele
Kadınlar finalinde Safa Merve Nalcacı, 50,60 puanla Türkiye şampiyonu oldu.
Hatice Sena Yüce ikinci, Ayşe Şöhret Ünver ise üçüncü sırada yer aldı.
Erkekler finalinde ise Berke Dikişçioğlu, 125,31 puanla birinciliğe uzandı.
Furkan Kaplan ikinci, Emirhan Sarımustafaoğlu ise üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başardı.
U15 kategorisinde Taha Yazıgülü birinci olurken, Muhittin Ege Yalçın ikinci, Akın Yılmaz üçüncü oldu.
“Sporcularımız Organizasyonların Burada Olmasını İstiyor”
Sukaypark’ın kaykay branşı için Türkiye’deki en önemli tesislerden biri olduğunu vurgulayan Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, Osmangazi Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bursa’da ikinci kez yarış düzenlediklerini belirten Yıldız, sporcuların Sukaypark’ta yarışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Yıldız, “Türkiye’deki en güzel parklardan birinde yarışmalarımızı yapıyoruz. Sporcularımız da organizasyonların burada olmasını özellikle istiyor. Çünkü yarışma akışı açısından en iyi performanslarını bu parkta sergiliyorlar. Çocuklarımız çok mutlu ve keyifli. Bursa, ülkemizin en güzide şehirlerinden biri. Osmangazi Belediyesi bu parkı kaykay camiasına kazandırdı. Biz de burayı boş bırakmak istemiyoruz” dedi.
Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verildi
Şampiyonanın ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa, madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, çekişmeli yarışlar ve renkli anlarla hafızalarda yer etti.
Sukaypark’ta gerçekleştirilen final yarışması, Bursa’nın ekstrem sporlar alanındaki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu.
Yorumlar (0)
Yorumlar yükleniyor...